İLETİŞİM TR

No Items Available

Maxxmora ile Dış Mekan Home Ofis

Pandemiden bu yana, uzaktan çalışmak birçoğumuz için hayatlarımızın bir parçası haline geldi. Evden çalışmanın avantajları olsa da, bitmek bilmeyen ev işleri gibi dikkat dağıtıcı unsurlar, verimli olmayı zorlaştırabilir.

Eğer bir arka bahçeniz varsa, dışarıda bir ofis kurabilirsiniz. Arka bahçe ofisi, Zoom oturumları arasında laptop’unuzu dışarı taşımaktan daha fazlasıdır; bu, evden tamamen ayrı, küçük bir ofis alanı sağlayan kalıcı, korunaklı bir yapıdır.

Arka bahçe ofisi, işe gidip gelme ihtiyacını azaltırken, ev hayatınızı ve işinizi birkaç adım atarak ayırmanıza olanak tanır.

Bu yazıda, Maxxmora tasarım uzmanları, ideal bir dış mekan home ofisi oluşturma konusunda bilgiler verecek ve arka bahçenizi üretken ve şık bir çalışma alanına dönüştürmenize yardımcı olacak ilham verici fikirler paylaşacağız.

Optimal Bir Dış Mekan Ev Ofisi Nasıl Oluşturulur?

Görsel Kaynağı: Ideal Home

Dış mekan ofisi kurmak, işlevsellik ve konforu sağlamak için birkaç önemli noktayı dikkatli bir şekilde değerlendirmeyi gerektirir. En iyi konumu seçmekten, profesyonel ihtiyaçlarınızı karşılayan bir çalışma yeri seçmeye kadar her seçim kritiktir. Ayrıca, etkili bir alan bölümlemesi ve sıcaklık yönetimi de verimli bir ortam yaratmak için şarttır. İşte Maxxmora tasarım ekibinden, dış mekan çalışma alanınızın ideal kurulumuna dair uzman fikirler.

Manzaraları Göz Önünde Bulundurun

Diyelim ki arka bahçenize bir ev ofisi eklemek istiyorsunuz. Maxxmora tasarım ekibine göre, bir oda eklemek yaşamınıza daha fazla alan sağlayarak büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. Ancak bu, arka bahçeniz üzerinde de önemli bir etkiye sahip olacaktır.

Yeni bölümü konumlandırırken olumlu bir izlenim sağlamak için değerlendirmeler yapın — evden arka bahçeye ve yeni ev ofisinden dışarıya olan manzarayı göz önünde bulundurun.

Dış Mekan Ofisi Çalışma Masanızı Seçin

Maxxmora tasarım ekibine göre, masanızı seçerken işinizin niteliği büyük önem taşır. Örneğin, bir muhasebeci için masa ihtiyacı, bir sanatçı, zanaatkar veya mimar için oldukça farklıdır. Püf noktası, şu anda kullandığınız alanı değerlendirmek, neyin işe yaradığını ve neyin yaramadığını belirlemek, ardından gerekli alana sahip ideal çalışma alanını ölçmektir.

Bahçe ofisinizde masanızın yerleşimi de bir o kadar önemlidir. Doğal ışık almak, floresan ışığı altında çalışmaktan çok daha etkilidir. Aldığınız ışık, binanızın tam olarak güneye, doğuya veya batıya bakıp bakmadığına bağlı olarak değişir.

BLISS Masa

Maxxmora’da, çok fonksiyonlu mobilya tasarımında uyumun önemini anlıyoruz. Bu yüzden Aden, William, Loft ve Rio koleksiyonlarımızdaki masalar, yemek masası olarak kullanılabilecekleri gibi şık ofis masaları olarak da idealdir.

WILLIAM Masa (200×100)

Çeşitli boyutlarda sunulan çok fonksiyonlu masalarımız, her türlü ihtiyaca uygun çözümler sunar. Geniş bir toplantı alanı oluşturmayı düşünenler için, 260×110 ve 240×110 cm boyutlarındaki büyük masalarımız olası iş toplantıları için geniş alan sağlar. Diğer yandan, 140×70 ve 160×80 cm boyutlarındaki daha kompakt modellerimiz, kişisel çalışma alanları için hem rahat hem de kolay bir kurulum sunar.

WILLIAM Koleksiyonu

Maxxmora tasarım ekibi, dış mekan home ofis ortamında günlük kullanım için masa üstü malzemeler için seramik gibi alternatiflere kıyasla teak ağacını öneriyor. Bu çalışma masalarına alüminyumdan yapılmış masa ayakları uyum ve stabilite sağlar, modern bir estetik dokunuş katar. Bu malzemelerle Maxxmora masalarını, dış mekan çalışma alanını tarz ve sofistikasyonla zenginleştiren işlevsel ofis mobilyaları olarak kullanabilirsiniz.

Dış Mekan Home Ofis Alanınızı Bölümlere Ayırın

Görsel Kaynağı: B&Q

Maxxmora tasarım ekibi, fiziksel toplantılar için bir ara alan ve mümkünse yumuşak minderlerin olduğu bir dinlenme alanı oluşturmanızı öneriyor.

Tasarımcılar, farklı zemin kaplamaları ve boyalar kullanarak çeşitli bölgeleri tanımlayan bir oda bölücü kullanılmasını önermektedir.

Home ofisinizi, özel bir stüdyo veya modern bir arka bahçe odası gibi çok yönlü bir mekan olarak kullanmanız işlerinizi olumlu yönde etkileyecektir.

Ayrı bölgeler belirlemek, yeterli depolama alanı sağlamak ve alanınızın inşasına başlamadan önce titizlikle planlamak, hayati önlemlerdir. Bu adımlar, alanınızın verimli kullanımını sağlayacak ve rahat bir çalışma ortamına katkıda bulunacaktır.

Dış Mekan Ofisinizin Sıcaklığını Kontrol Etme

dış mekan home office
Görsel Kaynağı: Unsplash

Büyük cam kapılar ve geniş pencereler, örneğin arka bahçeye bakan Fransız kapıları, harika görünebilir ve çok fazla ışık alabilir, ancak aynı zamanda dış mekan home ofisinizin sıcaklığını da etkileyebilir. Bu durumda dışarısı soğuk ise home ofisiniz soğuk, sıcak ise sıcak olacaktır.

Yalıtımlı bir yapı, kullandığınız radyatörler veya ısıtıcılardan gelen sıcaklığı muhafaza etmeye yardımcı olabilir. Ancak yazın, yalıtım ve büyük pencerelerden gelen fazla güneş ışığı, bahçe ofisinizin bir sera gibi ısınmasına neden olabilir.

Maxxmora tasarım ekibine göre, perde gibi bir pencere kullanımına sahip olmak çok önemlidir. Bu özellik, çalışırken binanın içindeki ortamı ayarlamanıza olanak tanır ve konforunuzu ve verimliliğinizi artırır. Ayrıca, bölgedeki hava akımını da göz önünde bulundurmalısınız.

İlham Veren Dış Mekan Ofis Fikirleri

Dış mekan home ofisinin ideal koşullarını oluşturduktan sonra yaratıcı dış mekan ofis fikirlerini uygulayabilirsiniz, Maxxmora tasarımcıları çalışma alanınızı geliştirecek daha rafine fikirlerle geri dönüyor. Yaratıcı tasarımcılarımız, dış mekanınızı rahatlatıcı ve huzurlu bir çalışma alanına dönüştürmek için fikirler veriyor. Gölge ve renk kullanımından bitkiler ve yumuşak oturma yerlerini stratejik olarak yerleştirmeye kadar her öğe, doğayla uyum sağlarken iş ve zevki mükemmel bir karışım haline getiriyor. Küçük değişikliklerin günlük çalışma rutininizde nasıl önemli değişiklikler yapabileceğini keşfedin.

1. Bitkilerle Mekanı Canlandırın

Görsel Kaynağı: Unsplash

Home ofis bitkileri, hava kalitesini artırabilir ve daha sakin bir atmosfer yaratmaya yardımcı olabilir. Birkaç küçük saksı bitkisi, bazı büyük saksılar veya her ikisi de dış mekan ofisinizde çalışma düzeninizi önemli ölçüde iyileştirecektir.

2. Koruyucu Şemsiyeler Kullanın

Dışarıda çalışırken, sıcaklık 15 derece veya 35 derece olsa bile, güneşten korunmanız gerekmektedir. Yoğun ışınlar, özellikle kapalı mekanlarda çalışmaya alışkınsanız, düzeniniz bozulabilir. Dış mekanınız yoğun güneş alan bir yer ise, dışarıda bir masada çalışırken uygun korumayı sağladığınızdan emin olun.

Görsel Kaynağı: Tuuci

Maxxmora tasarım ekibi, güneşi engellemek için gölge malzemeleri ile şemsiyeler kullanılmasını önerir. İyi bir UV koruması sağlayan ve günün her saati güneş ışığını engelleyen düz dokuma yapısına sahip, sakin mavi tonlarda olan Tuuci gibi şemsiyeleri deneyin.

3. Renk Katın

Görsel Kaynağı: Ideal Home

Maxxmora tasarım ekibine göre, koyu tonları son zamanlarda dış cephe duvarlarında popülerlik kazandı. Çalışma alanınızı, doğal dış mekanınızdan sıyrılan canlı bir renge boyamak, ona neşeli bir görünüm kazandıracaktır.

Kendinize güveniyorsanız ve odaklanmaya ihtiyacınız varsa, kırmızıya yönelin. Maxxmora tasarımcıları, Red Barn veya Rustic Red’i öneriyor. Hatta eğlenceli bir unsur eklemek için tasarımcılarımızın tavsiyesine uyarak, güzel bir duvar resmi yaratmak için birden fazla renk kullanabilirsiniz.

4. İşi Oyunla Birleştirin

Görsel Kaynağı: The Garden Office

Sürekli olarak aralıksız çalışmak iyi bir fikir değildir. Yeni dış mekan home ofisinizi oluştururken, yeterli alan, düzen ve depolama sahip olarak üretkenliği önceliklendirin. Ancak, evden çalışmanın getirdiği avantajlardan da faydalanın. Gün sonunda gidip gelme zorunluluğunda olmadığınız bir ofis olmadığı için, neden dış mekan ofis alanlarınıza bazı dinlenme alanları da dahil etmiyorsunuz? Dış mekan home ofis kurmak, kapalı bir dış mekan oturma alanı veya jakuzi bölgesi eklemek gibi harika bir fırsatlar sunar. Dış mekan home ofisinizi tasarlamanız, fonksiyonel bir iş yerinde keyifli yönleri dahil etme fırsatı sunar ve hem üretkenliği hem de keyfi teşvik eden bir atmosfer yaratır.

5. Konforlu Oturma Grupları Seçin

Dış mekan home ofisiniz için konforlu oturma grupları seçmek, stil ve rahatlamaya odaklanmayı gerektirir. Maxxmora’da, tasarım ekibimiz, estetik anlayışınıza mükemmel şekilde uyum sağlayacak çeşitli renklerde özelleştirilebilen dış mekan koltuk ve sandalyelerimizden ilham alarak tarz yaratmaya başlamanızı öneriyor.

Müşterilerimiz genellikle oturma gruplarında nötr renk kumaşlar seçiyor, mekana canlılık katmak ve kişisel bir dokunuş için ise yastıklarda renk patlamaları kullanıyor. Örnek olarak Coral koleksiyonumuzda oturma grubu nötr bir renk olan Canvas, yastıklar içinse Chesnut, Khaki veya Frosty Chine öneriyoruz.

Coral Koleksiyonu

Ayrıca, bahçelerinde veya verandalarında net bir ifade yaratmak isteyenler için tasarımcılarımız Rio Lounge koltuğu öneriyor. Bu lounge koltuk sadece bir mobilya parçası değil; 9-18 mesailerinin kısa molalarında dış mekan ortamınızın huzurunu deneyimlemek için en mükemmel yer olucaktır.

Rio Lounge Sandalyesi

Oturma grubunuzun tasarımı ve rengi önemlidir, ayrıca rahat bir ortam yaratmak için kaliteli minderlerin önemini de göz önünde bulundurmalısınız. Minderlerimiz, nem birikimini veya hoş olmayan kokuları önleyen benzersiz bir drenaj sistemine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu özellik, ultra yumuşak ve hızlı kuruyan ‘pembe sünger’ iç malzemesi ile birleştiğinde, oturma grubunuzun şık, son derece rahat ve işlevsel olmasını sağlar; böylece huzurlu dış mekan anlarını keyifle geçirmenize olanak tanır.

Minderlerimizde ağırlıklı olarak dünya çapında ünlü bir Alman markası olan GÜNEŞE KARŞI SOLMA GARANTİLİ, renk haslığı, silinebilirlik, yaz ve kış koşullarına karşı dayanıklılık özellikleri sunan Sunbrella kumaşı kullanıyoruz. Zengin renk paletimiz sayesinde dilediğiniz renkleri kombinleyip kendi özgün tarzınızı oluşturabilirsiniz.

Maxxmora’nın doğru masayı seçmekten sıcaklık kontrolüne kadar her konuda uzman ipuçlarıyla, dış mekan home ofisinizi kurmak hem pratik hem de keyifli olabilir. Bu fikirler, yeni çalışma alanınızın verimli ve hoş bir alana dönüşmesini olmasını sağlar, üretkenliğinizi ve konforunuzu artırır. Bundan sonra home ofiste çalışmak sizin için bir zevk olacaktır.

Published on June 30, 2024

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *