İLETİŞİM TR

No Items Available

10 Pratik Dış Mekan Stil Önerileri

Evlerin iç kısımlarını aşarak doğanın güzelliğini yaşam alanınıza taşımak, evinizin konforunu dış mekanların doğal çekiciliğiyle birleştirir. Dış mekan alanlarını düzenleme sanatı, yaşamınızı iyileştirmek için sınırsız fırsatlar sunar. Bugün, tarzınızı yansıtan bir dış mekan yaratmanıza yardımcı olacak pratik öneriler sunuyoruz.

1. Bir tema seçin

Dış mekanınız zevklerinizi yansıtmalıdır. Tasarım seçeneklerinizi spesifikleştirmek için bir tema seçin ve bu temaya sadık kalın. Örneğin, bambu zeminler ve yosunlarla yeşillerin huzur verici renklerine sahip Japon bahçesi oluşturmayı düşünebilirsiniz. Taş bir yürüyüş yolu ve hafifçe akıntılı bir çeşme ile görünümü tamamlayın.

İngiliz kırsalında bir yaz geçirmek istiyorsanız, yabani çiçekler, kırsal taş bir ateş çukuru ve yaşlanmış ahşap banklarla dolu bir köy bahçesi tasarlayın. Flora ve mobilyaları mekanın ölçeğine göre değiştirmek, aynı motifleri yaratabilir. Bahçeye adım attığınızda kendinizi başka bir mekana geçmiş gibi hissetmelisiniz.

Kaynak: Unsplash

2. Dış mekan alanınızı bölümlere ayırın

Dış mekan alanınızı tek bir birim olarak düşünmekten vazgeçin. Alanı bölümlere ayırmak, kullanışlılığını artırır.

Oturma ve yemek alanları oluşturarak dış mekanınızı çeşitli bölümlere ayırmayı değerlendirin. Dış mekanınızı birkaç bölüme ayırmak, kullanım kolaylığı ve görsel çekiciliği artırabilir, böylece rahatlama veya eğlence için ideal hale getirir.

Maxxmora Outdoor Living Concept, dış mekan alanınızı etkili bir şekilde ayırmanıza pratik alanlara yardımcı olacak geniş ve yüksek kaliteli dış mekan mobilyası koleksiyonları sunar. İşte koleksiyonlarımızı kullanarak benzersiz dış “odalar” oluşturma yöntemlerimiz:

Oturma salonu

Her dış mekan, hoş ve çekici bir oturma alanına sahip olmalıdır. Maxxmora’nın Hanoi Comfort koleksiyonundan lüks sandalyeler ve koltuklar kullanarak, şık bir orta sehpa veya Coral koleksiyonumuzdan bir yan sehpa takımı ile dinlenme alanınızı belirleyin. Bu dekor tasarımı, samimi partiler veya sessiz öğleden sonra dinlenmeleri için mükemmel bir arka plan oluşturacaktır.

Hanoi Comfort Koleksiyonu

Yemek bölümü

Maxxmora’nın zarif yemek masaları ve sandalyeleri ile açık havada yemek keyfini çıkarın; modern minimalizmden kırsal cazibeye kadar değişen stillerde mevcuttur. Loft ve William koleksiyonlarımızda mevcut yemek masalarımız şık bir şekilde yapılıyor, böylece samimi aile yemeklerinden büyük sosyal etkinliklere kadar her türlü partiye ve sosyal etkinliklere uyum sağlar. Bu yemek takımını bir pergola altına yerleştirerek, geri kalan dış mekandan ayırarak, dış mekanınıza özel bir yemek alanı oluşturabilirsiniz.

Ares Pavilyon

Güneş Banyosu & Dinlenme Bölümü

Maxxmora daybed ve şezlongları, rahatlatıcı bir güneşlenme ve dinlenme bölgesi için idealdir. Solis koleksiyonumuz konforlu şezlonglar sunarken, Gloria daybed’lerimiz dış mekan tasarımınıza sofistike bir hava katar. Bu ürünleri havuz kenarına veya bahçenizde güneşli bir yere yerleştirerek, keyifli dinlenme saatleri için ayırın.

Gloria Daybed

3. Dış mekan aydınlatmanıza aynı özeni gösterin

Birçok kişi için aydınlatma sadece iç mekanlarla sınırlıdır. Ancak, güneş battıktan sonra dış mekanınızı kullanmak istiyorsanız, dış mekan aydınlatması son derece önemlidir.

Komşuları rahatsız etmeyecek hoş ve sıcak bir ışık için eski aydınlatma elemanlarının yerine, evinizle birlikte gelen şık lambalar, asılı fenerler veya dize küre ışıklarını tercih edin. Ayrıca, dış zemininizi her zamanki şekilde döşemek yerine, eğlenceli bir desenle yerleştirmeyi deneyin. Örnek olarak, çimento karosu, beton parke veya güverte kullanabilirsiniz.

Kaynak: Unsplash

4. Dış mekanlarınızda yeşilliği benimseyin

Maxxmora’nın hava koşullarına dayanıklı materyallerini, kumaşlarını ve mobilyalarını kullanmanın yanı sıra, biraz yeşillik dış mekanı alanınızda etkili dönüşümler yaratabilir. Yeşillikler içinden favorilerimiz arasında doğanın bir dokunuşunu eklemek için muz yaprağı ağaçları ve orkideler bulunmaktadır. Özel tasarım saksılar, kişisel tarzınızı sergilemenin iyi bir yoludur.

Rio Koleksiyonu

5. Dış Mekan Alanınızı İç Mekanınızın Bir Uzantısı Olarak Kullanın

İç ve dış mekanlar arasında bir bağlantı kurmak, her iki alanın da gelişimi için faydalıdır. Dışarıda bir içecek veya atıştırmalık ihtiyacınız olduğunda iç mekanın konforlarının kolayca erişilebilir olmasını sağlar. İç mekanları doğal ışık ve dışarıdan manzaralarla doldurur, içeride geçirdiğiniz zamanı zenginleştirir.

Maxxmora Outdoor Living Concept olarak, bu deneyimi geniş kişiselleştirme seçeneklerimiz ile zenginleştiriyoruz. Kumaş, alüminyum, örgü gibi çeşitli malzemelerden ve masa üstleri için farklı renkler ile ahşap veya seramik gibi çeşitli malzemelerden kendi özgün tarzınızı yaratacak seçimler yapabilirsiniz. Daha da önemlisi bu çeşitlilik, sayesinde, dış mekan tasarımınızı rahatlıkla iç mekan tasarımına uyumlu olucak bir şekilde yapabilirsiniz. Bu esneklik iç ve dış yaşam alanlarınızda görünmez bir geçiş sağlar ve entegre bir ambiyans sunar.

Kaynak: Unsplash

6. Farklı Öğeleri Bir Araya Getirin

Dış mekan yaşam alanlarınıza ilgi katmak için değişik elementlerden faydalanın. Örneğin, barbekü estetik açıdan hoş görünür ve sıcaklık sağlar, aynı zamanda herhangi bir bahçe veya teras için merkezi bir buluşma noktası oluşturur. Benzer şekilde, bir dış mekan fıskiyesi çekiciliği artırır ve çevrenize huzurlu bir ambiyans katar. Bu fıskiyeler çeşitli boyutlarda mevcut, böylece kendi alan ve tarzınıza göre uygun bir model bulabilirsiniz.

7. Bir Dış Mekan Mutfağı Kurun

Bir dış mekan mutfağı, bahçenizi veya terasınızı eğlenceli etkinlikler ve günlük aile yaşamı için çok yönlü bir mutfak alanına dönüştürebilir. Dış mekanınıza bağımsız bir lavabo ve servis alanına sahip ikinci bir alan eklemeyi düşünün. Bu alan, kokteylleri ve aperatifleri sergilemek için ideal olucaktır ve misafirleriniz için hoş bir atmosfer oluşturur. Ayrıca, çocukların dışarıda oynadıktan sonra akşam yemeğinden önce temizlenmeleri için uygun bir nokta görevi görür. Dış mekan mutfağınıza ekleyeceğiniz elektrikli bir ızgara yemek davetlerinizde pratiklik sunar. Örneğin bir bifteği mühürlemek veya dökme demir bir tavayı ısıtmak için hızlı ısı sağlar.

Zarif dış mekan tasarımıyla, Maxxmora Outdoor Living Concept, dış mekan mobilyaları üretiminde 50 yıldan fazla deneyime sahip tanınmış bir Alman üretici ile gururla işbirliği yapmaktadır. “Herhangi Bir Bahçe veya Teras için Hava Koşullarına Dayanıklı Dış Mekan Mutfakları” bu ilişkiyi örneklendirir. Bu muhteşem Cubic dış mekan mutfakları, üzerlerinde koruma gerektirmeyen malzemeler ve hava koşullarına dayanıklı depolama seçenekleri, çekmeceler ve dolaplar ile tasarlanmıştır. Bu sayede, mutfak aletlerinizi hava koşullarına karşı muhafaza ederken, dayanıklılık ve tasarımı sayesinde dış mekan alanınızın vazgeçilmez bir parçası olucak.

8. Dış Mekan Alanınızda Farklı Oturma Alanları Oluşturun

Herhangi bir dış mekanı en iyi şekilde değerlendirmek için çekici ve çok işlevli bir oturma alanlarıı oluşturmak hayati önem taşır. Genellikle, sadece iki sandalyeli küçük bir bistro masası bile olsa, bazı oturma düzenleri avantaj sağlar. Bu tür ayarlamalar, yemeklerin veya içeceklerin keyfini çıkarmak için mükemmel bir alan sağlamanın yanı sıra, okuma veya günlük tutma gibi aktiviteler için ideal, sakin ortamlar oluşturur. Tavan sicim ışıkları veya dış mekan LED fenerleri gibi aydınlatmalar, bu yerlere ambiyans katıp akşam kullanımını uzatır. Sukulentler gibi düşük bakım gerektiren bitkiler, alanın canlılığını artırarak daha misafirperver ve estetik açıdan güzel hale getirir.

Maxxmora Outdoor Living Concept, dış mekan mobilya tasarımlarında zarafet ve işlevselliği önceliklendirir. Sandalye, koltuk, oturma grupları, daybed ve masa gibi çeşitli ürünlerimiz, herhangi bir dış mekan ayarına lüks ve kullanışlılık sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Gloria Koleksiyonu

9. Gölge Sağlayın

Bir pavilyon eklemek dinlenmek ve eğlenmek için sahneyi hazırlar. Bu yaz sizi sert güneşten koruyacak bir pavilyon edinin. Maxxmora pavilyonlar, şık Ares pavilyon ve kolayca kurulan Raphia gibi modeller, bu süreçte kritik bir rol oynar. Bu modeller, pavilyon alanlarınızın bir trend olmasını ve çok işlevli dış mekanınızın kalıcı bir özelliği haline gelmesini sağlar.

Raphia Pavilyon

10. Her Havada Kullanılabilir Halılar Ekleyin

Değişik halı ve kilimler kullanarak dış mekanlarınıza grafik desenleri ve dokuları dahil edin. Bu öğeler sadece görsel çekicilik katmakla kalmaz, aynı zamanda dış mekan yaşam alanınızda farklı bölgeleri ayırt edilebilir kılar. Ayrıca, ayaklarınızın altındaki yumuşaklık, iç mekanlarda değer verdiğiniz konforlu atmosferi yansıtarak rahatlığı artırır. Bu stratejik ekleme, dış mekanınızın evinizin içi kadar davetkar ve şık olmasını sağlar.

Kaynak: Unsplash

Dış mekanlarınızı stilize etmek için bu ipuçlarını tamamlarken, her seçimin dış mekan alanlarınıza bir konfor ve çekicilik katmanı ekleyebileceğini unutmayın. İster kitap okuyarak huzurlu bir sabah veya arkadaşlarınızla bir akşam planlıyor olun, dış alanınız hayal gücünüz için boş bir tuvaldir. Tarzınızı yansıtın, evinizle uyum sağlayın ve açık gökyüzü altında anılar biriktirecek bir yer olmasına özen gösterin. Dikkatli planlama ve doğal dokunuşlarla herhangi bir dış mekanı güzel yaşam alanlarına çevirebilirsiniz. 

Published on May 27, 2024

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *